Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Brněnská Drbna

Již čtvrtý ročník prestižní soutěže Gourmet Brno má své vítěze. Odborníci vybrali nejlepší podniky Jižní Moravy

pátek, 21. června 2019, 16:20

TICpředstavuje 4. ročník průvodce brněnskou gastro scénou. Letos se s ním můžete vydat vedle zavedených kategorií restuaurace, bistra, kavárny, cukrárny, vinárny, pivnice a bary i na luxusní „fine dining“ večeři a nebo si naplánovat celodenní výlet za město po naší krásné jižní Moravě.

Výběr podniků má dvě kola. Nejprve gastroasociace a osobnosti z oboru nominují zařízení, kde se podne nich dobře jí a pije. Jména, která budou nejvíce zmiňovaná, postoupí do finále, kde je trojčlená porota zhodnotí. Mezi hodnotitely budou novináři, odborníci nebo influenceři z Česka i blízkého zahraničí. Nesmí však být profesně spojeni s Brnem, aby bylo hodnocení obektivní. K projektu TIC BRNO se aktuálně přidala také Centrála cestovního ruchu - Jižní Morava, takže se celkový dopad rozšíří na celý kraj.

„Když jsme projekt GOURMET BRNO zakládali, tušili jsme, že to bude velké. Za ty čtyři roky se z Brna stalo město vyhledávané pro svoji gastronomii a naším průvodcem se inspirují i místní. Letos vám představujeme i jeho mladšího bratříčka GOURMET JIŽNÍ MORAVA a vyhlížíme, kam až to zajde,“ uvedla na slavnostním zahájení ředitelka TIC BRNO Jana Tichá Janulíková.

Není důležité zvítězit, ale dostat se do výběru

GOURMET BRNO a GOURMET JIŽNÍ MORAVA jsou trochu jako olympiáda – není v nich důležité zvítězit, ale zúčastnit se. Aktuální průvodce je proto zorganizován tak, že se vyhlásí absolutní vítěz mezi podniky, mezi ostatními pak už rozdíly nedělá. Posuzovány pak jsou především chutě, atmosféra, prostředí i personál, hodnotí se i pohled turistů. Názory na hodnocení se mohou lišit, i tak nezbývá než 50 brněnským a 36 jihomoravským podnikům, které se v letošním ročníku umístily, gratulovat.

„I na Jižní Moravě se dá najíst a napít tak, že na to jen tak nezapomenete. Naším nejčastějším turistickým cílem je sice víno, ale právě to nejlépe vynikne ve spojení s dobrým jídlem. Jsem nadšená, že se letos podařilo tento unikátní projekt rozšířit i do regionu, a tím představit lokální gastro scénu, za kterou stojí za to cestovat,“ dodala ředitelka CCR-JM Pavla Pelánová.

Letošní ročník bude laděný do retra

Třicetileté výročí Sametové revoluce připomíná TIC BRNO kampaní Osmdesátky v Brně. Vedle stylových komentovaných prohlídek města, retro Karosy jako turistického minibusu nebo igráčků a céček místo suvenýrů se promítla i do vyhlášení nejnovějšího vydání gurmánského rádce. To se odehrálo v legendárním hotelu Myslivna. Samotný tištěný průvodce je laděný do retra. Ten má na svědomí sehraný tým fotografa Kivy a grafické designérky Barbary Zemčík. Uživatelé jsou průvodcem natolik nadšení, že bylo potřeba několika dotisků.

V tomto roce si návštěvníci brožuru budou moci zakoupit za 35 Kč, resp. 1,5 Eur. Jde jistě o výhodnou investici, která zjednoduší výběr a zaručí spokojenost chuťových pohárků.

 

Kdo na hodnotící komise zapůsobil nejvíce

GOURMET BRNO

GOURMET JIŽNÍ MORAVA
Kavárny Brno: Monogram Espresso Bar
Cukrárny Brno: SORRY - pečeme jinak
Kavárny a cukrárny Jižní Morava: Dvorek:: café wine bistro:: Bořetice (Bořetice)
Pivnice Brno: Výčep na Stojáka Jakubák
Pivovary Jižní Morava: Kyjovský pivovar (Kyjov)
Vinárny a wine bary Brno: Vinná galerie
Vinařství Jižní Morava: Piálek & Jäger (Nový Šaldorf)
Bistra Brno: Atelier Cocktail & Bistro
Bistra Jižní Morava: KUK Bistro (Mikulov)
Restaurace Brno: Castellana Trattoria
Restaurace Jižní Morava: ESSENS Restaurant
(Hlohovec u Břeclavi)
Fine Dining Brno: Restaurant Signature
Bary Brno: Super Panda Circus
www.GOURMETBRNO.cz
www.GOURMETJIZNIMORAVA.cz

 

Napsala Šárka Motyčková | Foto TIC Brno

Štítky Gourmet, Brno, TIC, jídlo, pití, podniky

O čem píše Drbna.cz

Nejhorší byla Bangladéš. Chtěl bych žít půl roku na Sibiři, říká Tomáš Vaňourek z projektu Zikmund100Nejhorší byla Bangladéš. Chtěl bych žít půl roku na Sibiři, říká Tomáš Vaňourek z projektu Zikmund100

Nejhorší byla Bangladéš. Chtěl bych žít půl roku na Sibiři, říká Tomáš Vaňourek z projektu Zikmund100

neděle, 15. září 2019, 20:21Cestovat po světe je snem mnoha lidí. Tomáš Vaňourek a Lukáš Socha si tento sen splnili. Díky...

Ropný trh je po útoku v nebezpečné situaci, čeká se zdražení ropyRopný trh je po útoku v nebezpečné situaci, čeká se zdražení ropy

Ropný trh je po útoku v nebezpečné situaci, čeká se zdražení ropy

neděle, 15. září 2019, 13:09Útok na ropná zařízení společnosti Saudi Aramco na východě Saúdské Arábie uvrhl světový ropný trh...

V Česku loni přibylo leteckých incidentů, ústav řešil 91 nehodV Česku loni přibylo leteckých incidentů, ústav řešil 91 nehod

V Česku loni přibylo leteckých incidentů, ústav řešil 91 nehod

neděle, 15. září 2019, 07:51Leteckých incidentů v Česku přibývá, loni bylo nahlášeno 91 nehod, což je meziročně o 19 více. O...

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o