Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Brněnská Drbna

DRBNA VAŘÍ: Mexické kuřecí fajitas se žlutým melounem

neděle, 20. ledna 2019, 07:00

Mám ráda jídla, která u stolu lidi sbližují. Možná si teď představujete romantiku typu Lady a Trump, jednoho dlooouhého makaronu a polibku na konci, když se čumáčky setkají. Já mám na mysli spíš ten typ jídel, kdy se domácnost sejde u stolu, nabírá si ingredience z více různých talířů dle své chuti a povídá si.

A právě můj dnešní recept na mexické fajitas, je podle mě jedním z nich.  S fajitas jste se určitě všichni setkali, nemusí být jen kuřecí (ty si dnes připravíme my), potkáte je také ve variantě s hovězím a vepřovým masem, a hlavně spoustou zeleniny. Pro mě jsou specifické chutí, kterou asi nepotkáte v tomhle pokrmu běžně, přidávám do nich totiž žlutý meloun. Díky němu se vám mísí chuť mexického koření fajitas se sladkým melounem, červenou cibulkou, paprikami a je to prostě skvělé jídlo. Zvlášť, když jíte rádi rukama si ho vychutnáte.

Na fajitas budete potřebovat:
Žlutý meloun 
2 – 3 kuřecí prsa 
2 žluté papriky
2 červené papriky
2 červené cibule
Koření na fajitas (prodává se v sekci mezinárodních potravin ve většině supermarketů) 
Olej
Tortilly (já kupuji balené a jen je ohřívám, ale recept na ty domácí najdete na internetu lehce)
Zakysanou smetanu

Kuřecí prsa nakrájejte na tenké dlouhé plátky, směs na fajitas smíchejte s olejem a nechejte v ní maso cca hodinu marinovat. Mezitím si nakrájejte papriky na proužky a cibule na půlkolečka. Meloun nakrájejte také na dlouhé proužky. 

Následně na pánvi orestujte kuřecí prsa, moc času nepotřebují, nenechte je vysušit. Pak si je dejte stranou a na výpeku z nich orestujte papriky, přidejte meloun a následně cibuli. Mezitím už si dejte ohřívat tortilly, které zabalte do utěrky, ať si udržují teplo a neztvrdnou vám. Jakmile meloun pustí trochu šťávy, můžete přidat do zeleniny ještě trošku koření na fajitas s troškou oleje, všechno promíchejte, přidejte kuřecí prsa, pánev vypněte a rovnou ji přeneste na stůl. Tortilly plňte nejen směsí, nezapomeňte přidat také tu skvělou šťávu ze zeleniny a melounu a zakysanou smetanu. Dobrou chuť! 

Napsal(a) Drbna foodblogerka | Foto pixabay.com

Štítky Drbna vaří, jídlo, Mexiko

O čem píše Drbna.cz

Na třídě Svobody a dalších místech v Olomouci se objevily obrysy postav. Symbolizují počet usmrcených chodcůNa třídě Svobody a dalších místech v Olomouci se objevily obrysy postav. Symbolizují počet usmrcených chodců

Na třídě Svobody a dalších místech v Olomouci se objevily obrysy postav. Symbolizují počet usmrcených chodců

středa, 21. srpna 2019, 15:13Na chodníku u křižovatky třída Svobody a ulice Aksamitova a třech dalších místech v Olomouci se...

Věrnostní program Mastercardu přináší členům unikátní privátní koncert legend Stereo MC‘sVěrnostní program Mastercardu přináší členům unikátní privátní koncert legend Stereo MC‘s

Věrnostní program Mastercardu přináší členům unikátní privátní koncert legend Stereo MC‘s

středa, 21. srpna 2019, 12:39Společnost Mastercard v rámci věrnostního programu Priceless Specials pořádá soutěž o 250 vstupenek...

Média spekulují o Zaorálkovi jako ministru kulturyMédia spekulují o Zaorálkovi jako ministru kultury

Média spekulují o Zaorálkovi jako ministru kultury

středa, 21. srpna 2019, 11:02Novým ministrem kultury by se podle serverů Seznam Zprávy a Novinky.cz mohl stát někdejší ministr...

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o