Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidé mohou poslat hračky dětem na Haiti

Lidé v Brně mohou do 11. června odevzdávat hračky, které dostanou děti v Haiti. Především míče, pastelky a omalovánky lze přinést do Studentského centra a do kostela sv. Cyrila a Metoděje v Židenicích, informoval koordinátor sbírky 200 míčů pro Haiti Vojtěch Jurásek. Kromě Brna vybírají dobrovolníci hračky i v Blatnici pod Svatým Antonínkem na Hodonínsku, v Olomouci, v obcích na Broumovsku nebo v Královéhradeckém kraji.

Sbírka 200 míčů pro Haiti je součástí projektu Praga-Haiti, jehož cílem je budování studní s pitnou vodou. Od roku 2010 vznikly na Haiti tři desítky studní pro zhruba 30.000 obyvatel.

"Vloni jsme přivezli na Haiti několik plyšových hraček a seběhlo se k nám asi sto dětí. Stáli jsme před problémem, kterému z nich hračku dát," uvedl manažer projektu Praga-Haiti Ivo Roškanin, který se specializuje na budování studní s pitnou vodou na Haiti. "Proto jsme se nyní rozhodli vybírat hračky, které mohou na Haiti sloužit většímu množství dětí. Jsou to fotbalové a volejbalové míče a sady pastelek s omalovánkami," sdělil Roškanin.

Zdroj ČTK

Štítky děti, hračky, pastelky, míče, Haiti, Brno, sbírka, hračka, Cyril a Metoděj, Olomouc, Královéhradecký kraj, okres Hodonín, Blatnice pod Svatým Antonínkem, Broumovsko, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mohou poslat hračky dětem na Haiti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.