Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Oblíbená brněnská kavárna dnes vydraží umělecké obrazy na vozík nemocného chlapečka

Kavárna, která pomáhá. Potom, co se Momenta na Zelňáku na své narozeniny na konci srpna rozhodla na jeden den zrušit ceník a vydražit obrazy pro nemocnou holčičku, přichází kavárna s dalším bohulibým nápadem. Dnes se bude od 17 hodin v Momentě opět přihazovat, výtěžek však tentokrát půjde desetiletému Vojtovi se vzácným neurometabolickým onemocněním.

Vybrané peníze půjdou konkrétně na pořízení sprchovacího a toaletního vozíku Ocean. Tento vozík bude sloužit ke komfortní hygieně Vojtíka na internátě, kde jej rád půjčí ke sprchování i ostatním dětem. Kavárna Momenta se podobným věcem věnuje již od svého vzniku. Dalším spolupořadatelem bude spolek Vojtěška. Ten pomáhá od roku 2011 nejen Vojtíkovi, ale podpořil již 20 dětí a mladých dospělých s postižením, stejně tak několik organizací, které se jim věnují.

 

A čí že obrazy se budou dražit? Autorka obrazů se jmenuje Lulu Lightning. Je to česká umělkyně žijící a působící v Amsterodamu. Kromě kreslení, focení a natáčení videí se věnuje i propagaci České republiky v Holandsku, především pořádání pravidelných kulturních akcí s českými umělci prostřednictvím agentury Bohemian motion.

Součástí programu bude i hudba. Ve dvou blocích vystoupí Violinna, profesionální houslistka, která se studiu hudby věnovala na Hudební akademii v Bukurešti. Její profesí je vážná hudba, ale její vášní je tango a improvizace, což jí dovedlo na sólovou dráhu. Nyní koncertuje, skládá filmovou hudbu a učí převážně v Nizozemí. Kuriozitou je, že hraje na pětistrunné akusticko-elektrické housle.

Celou akcí bude provázet moderátorka a stand-up komička Adéla Elbel, kterou můžete znát z programů NaMikrofon a NaStojáka. Samozřejmě jsou pozvaní i významní lidé z kulturního a sportovního světa a tak pokud vám osud těchto dětí není lhostejný, přijděte si vydražit jeden ze dvanácti originálních obrazů a pomoci tak dobré věci.

Autoři | Zdroj Momenta

Štítky vozík, kavárna, Nizozemsko, Adéla Elbel, Amsterdam, Česko, Bukurešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbená brněnská kavárna dnes vydraží umělecké obrazy na vozík nemocného chlapečka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.